Blog – Waarom Heylsame Raed anno nu?

Frank Visser, Adviseur Familiebedrijven
Afbeelding: In twee delen de bron –reeds uit 1652- afgebeeld, waarop de naam Heylsame Raed is gebaseerd.

Waarom Heylsame Raed anno nu?

Heylsame Raed of, zoals wij nu zouden zeggen gezond(makend) advies, is de titel van een boek uit 1652, dus halverwege de Gouden Eeuw.
De schrijver zette daarin uiteen dat gezond(makend) advies noodzakelijk was. Bij toeval kwam ik het tegen en zag de treffende overeenkomst met hoe ik kijk naar advisering bij overname en/of opvolging binnen het familiebedrijf. Dus ‘in dezen tegenwoordige tydt’ is nog altijd actueel!

Wat is Heylsaam in mijn Raed (advies en begeleiding)?
Heilzaam betekent letterlijk ‘gezond makend en in mijn visie houdt dit in om op een nuchter zakelijke, maar zeker ook op een zeer persoonlijke manier Raed te geven. Raed is hierbij het adviseren en begeleiden. En dat niet alleen om te overleven, maar ook om te kijken naar de toekomst. En daar hebben we het toch over bij overname of opvolging?

Een familiebedrijf begeleiden bij een overname of een opvolging is daarbij geen eenvoudige zaak.
Ook ben ik nog geen perfect (familie)bedrijf in mijn langjarige carrière tegengekomen. Dat houdt dan per definitie in dat er in feite eerst huiswerk gemaakt moet worden voordat er sprake kan zijn van nadenken over opvolging of overname! Dat huiswerk – het gereed maken voor een gezonde overgang - is dan het heilzame aspect van wat ik doe.

Heeft u vragen of interesse in een dergelijk traject? Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke en heylsame groet,
Frank Visser, voorjaar 2019