Advies bedrijfsovername familiebedrijven

 

 

Hoe ik u adviseer en help bij bedrijfsovername of overdracht

Waarom advies Bedrijfsovername of bedrijfsoverdracht?

In de zakenwereld zijn afspraken, deals en hoe ze ook verder genoemd kunnen worden, heel gewoon. We kennen allemaal wel het item kartelvorming en iedereen weet dat dit verboden is. De reden hiervoor is dat er bedrijven en daarmee mensen door benadeeld kunnen worden.

Omdat dit bij overname binnen een familiebedrijf niet alleen onwenselijk, maar veeleer desastreus kan uitpakken, is hiermee naar mijn mening duidelijk het belang van een betrouwbare en goede adviseur aangetoond.

 

 

Frank Visser, Adviseur Familiebedrijven

Financieringsmogelijkheden bedrijfsovername

Wat zijn voor u als MKB ondernemer de mogelijkheden voor financiering bedrijfsovername?
Als het niet anders kan, dan moet voor het aantrekken van extra geld de gang naar de huisbankier gemaakt worden. Dat is het geval als partijen het niet over een meestal goedkopere oplossing eens kunnen worden.

Het hoeft ook niet persé alleen de huisbankier te zijn; het is altijd goed om tenminste twee offertes - en dan bij verschillende partijen - aan te vragen.

Bedrijfsovername regelingen: wat zijn de spelregels?

Alhoewel het bepaald geen spel is, zijn er wel degelijk spelregels. In die zin dat het goed is om de insteek, waarmee bijvoorbeeld partijen of kredietbeoordelaars tewerk gaan, centraal te stellen. Op deze wijze wordt in ieder geval voortijdige afwijzing voorkomen.

 

 

Bedrijfsovername MKB-familiebedrijf: hoe realiseren we die?

Ik werk volledig zelfstandig en onafhankelijk. Help alle betrokken personen in een familiebedrijf graag met mijn advies, nadat ik hen allemaal gesproken heb. Verder begeleid ik de (groeps-)gesprekken, waarbij menselijke belangen voor mij primair zijn. Daarbij verlies ik het zakelijk belang – dat het bedrijf ook na de overname gezond moet blijven – niet uit het oog.

Ik heb gekozen voor MKB familiebedrijven omdat die allereerst de mens betreffen. Dit in tegenstelling tot vennootschappen, waar het meestal voornamelijk om de beloning gaat voor de directie en in mindere mate voor de overige betrokkenen (zoals aandeelhouders bijvoorbeeld).

Bedrijf overnemen tips

Een bedrijf overnemen is geen lichte zaak. Het vereist naast kennis en inzicht in uw bedrijf ook kennis en inzicht hoe een overnameproces in zijn werk gaat en welke stappen hierbij doorlopen moeten worden. Ik adviseer en help u hierbij graag.

Hierbij alvast enkele tips.

Alhoewel het bepaald geen spel is, zijn er wel degelijk spelregels. In die zin dat het goed is om de insteek, waarmee bijvoorbeeld partijen of kredietbeoordelaars tewerk gaan, centraal te stellen. Op deze wijze wordt in ieder geval voortijdige afwijzing voorkomen.

 

 

Afbeelding: In twee delen de bron –reeds uit 1652- afgebeeld, waarop de naam Heylsame Raed is gebaseerd.

Waarom samenwerken met een adviseur MKB -en familiebedrijven

Met jarenlange ervaring als bagage, werk ik volledig zelfstandig en onafhankelijk. Hierbij vind ik het zeer belangrijk u goed te ondersteunen met advies over verschillende keuzes en mogelijkheden. Daarbij is de menselijke maat zeer belangrijk voor uw onderneming en ook voor mij, zonder het zakelijk belang – van u en van uw bedrijf – uit het oog te verliezen.

Kan ik verder helpen of wilt u eens vrijblijvend van gedachten wisselen?
Ik hoor graag van u.

Stuur gerust een bericht en dan neem ik contact met u op. Klik hier voor het contactformulier.